medical imaging solutions

Numar telefon0730-033998

Planmed Clarity 3D (Digital Breast Tomosynthesis) Planmed Clarity 3D (Digital Breast Tomosynthesis)

 
Mamografia cu tomosinteza (3D) este o metoda avansata de investigare a sanului, utilizata preponderent in screeningul si diagnosticarea cancerului mamar, aflat in diverse stadii de dezvoltare, iar datorita modului de captare si recompunere a imaginilor, formatiunile tumorale pot fi depistate in faze incipiente si se reduce procentul de diagnosticare eronata, procedeul de captare al imaginilor fiind asemanator cu cel utilizat de mamografia clasica.
 
Planmed Clarity 3D furnizeaza atat imagini 2D (Full Field Digital), cat si 3D (Digital Breast Tomosynthesis). Sistemul Planmed Clarity este destinat atat screening-ului mamar, examinarilor adiacente, cat si procedurilor de biopsie (punctie stereotactica).
Prin metoda 3D, sanul este scanat in arc de cerc de 30 de grade, astfel incat se preiau multiple imagini cu raxe X, grosimea sectiunilor captate fiind de 1 mm, pentru a reda structura tesuturilor in detaliu. Planmed Clarity 3D, utilizeaza tehnologia de inalta precizie Tomo Marker, un algoritm de reconstructie tridimensionala a imaginii din sectiunile de tesut captate, acesta eliminand confuzia cauzata de suprapunerea cu tesutul glandular si, astfel, asigurand o vizibilitate mai buna a celulelor canceroase.
De asemenea, metoda imagistica unica dezvoltata de Planmed, “Continuous, Sync-and-Shot” reda imagini exceptionale in cazul microcalcificarilor si a altor tipuri de structuri delicate, intrucat miscarea tubului este continua pe parcursul tomosintezei, detectorul este sincronizat cu miscarea tubului, aliniindu-se permanent pe imaginea focalizata, iar intre expunerile imaginii proiectate, detectorul revine la pozitia initiala.
 
Imaginile redau toate structurile tesuturilor delicate ale sanului, evidentiind un contrast optim, care poate fi ajustat, astfel incat sa vina in intampinarea nevoilor oricarui medic radiolog. Egalizarea grosimii, optimizarea scarii de gri, imbunatatirea contrastului, a delimitarilor si a liniei pielii si reducerea zgomotului, sunt optimizate la fiecare imagine captata, indiferent daca sanului pacientei are densitate mare, sau detine implant mamar. 
Softul dezvoltat de Planmed ofera un flux de lucru usor pentru tehnician, dispunand de protocoale automate de suspendare si instrumente simple, concepute pentru investigatii diferite. Softul este compatibil IHE (Integrating the Healthcare Enterprise), asadar este si compatibil DICOM.
detalii produs play videoprezentare video
Planmed Clarity 2D Planmed Clarity 2D

 
Mamografia digitala 2D este cea mai utilizata metoda in depistarea cancerului la san. Acest echipament permite si upgrade optional la tehnologia 3D (Digital Breast Tomosynthesis).
 
Sistemul Planmed Clarity™ 2D permite atat efectuarea examinarilor suplimentare, cat si a biopsiilor. Mamograful are o constructie ergonomica, ceea ce ii confera o eficienta deosebita in utilizare.
De asemenea, imaginile pot fi achizitionate din diferite unghiuri si pot fi marite. Timpul de achizitie a imaginilor este, de asemenea, foarte redus. 
 
Tehnologia Planmed TriFilter sustine obtinerea imaginilor de o calitate excelenta, utilizand doze mici de radiatie.
Aceasta tehnologie proceseaza imaginile achizitionate, redarea tesutulului mamar avand un contrast optim.
 
Post procesarea imaginilor poate fi modificata in functie de preferintele medicului specialist. Printre parametrii imaginilor, care pot fi ajustati, se numara: contrastul, claritatea si luminozitatea.
 
Tehnologia MaxView™ Breast Positioning usureaza investigatia mamografica prin compresia eficienta a sanilor, suprafata examinata fiind mai mare comparativ cu solutiile clasice.

 

detalii produs play videoprezentare video

Mamografe analogice sau dicitale cu tomosinteza